Wat kan jij doen bij VSK?

De Vlaamse Scholierenkoepel, daar werken scholieren aan projecten. Tijdens het schooljaar '19-'20 zijn dat onder andere:

  • Sophia en Eline willen meer rust op school. Ze gaan daarvoor op zoek naar inspiratie door op bezoek te gaan op scholen en willen minstens op hun eigen school een rustplek starten.
  • José wil tonen dat BSO ook een bewuste, positieve keuze kan zijn. Hij volgt verzorging omdat dat zijn passie is. Samen met Joshua en Fenna wil hij dit jaar scholieren informeren op infomomenten rond studiekeuze.
  • Angela leert veel over politiek op school en wil die kennis graag delen met andere scholieren. Op die manier kunnen ze meer leren over het parlement, de partijen en hoe onze democratie werkt tijdens de lesuren.

Daarnaast hebben we ook projecten over "nuttige vakken op school", "gratis openbaar vervoer", "meer leerlingenparticipatie op elke school", "de dag van de leerlingenraad" en een werkgroep "LGBTQI+" plus nog een internationale werking.

Wil jij aansluiten bij een project of een eigen project opstarten? Neem dan een kijkje in onze agenda en kom eens langs!