Wat kan jij doen bij VSK?

VSK is...

dé organisatie van, voor en door alle scholieren in het Vlaamse middebaar onderwijs. VSK wil de stem van scholieren overal laten meetellen, in de eerste plaats op school en bij het beleid. Daarom versterken we leerlingen en leerlingenraden in heel Vlaanderen en verkondigen we de mening van scholieren over alles wat met het secundair onderwijs te maken heeft. 
(Deze missie is gemaakt door scholieren, net als alles bij VSK).

Bij VSK zijn scholieren baas. Aan het hoofd van onze organisatie staat een 5-koppige Raad van Bestuur die volledig bestaat uit scholieren. Zij beslissen alles, zelfs wie er aangeworven wordt bij vacatures. Daarnaast hebben we een Algemene Raad met een 30-tal enthousiaste scholieren. Op regelmatige basis geven meer dan 150 actieve scholieren hun mening over onderwijs. En daar kan jij zeker een rol in spelen.

Wat kan ik doen bij VSK? 

Ik deel mijn mening over onderwijs
Hou onze social media (facebook, instagram) in de gaten en deel je mening over onderwijs. We doen vaak bevragingen of organiseren online debatten.

Ik neem deel aan een project
Bij VSK kunnen scholieren hun projecten komen voorstellen en samen uitwerken. Neem hier een kijkje voor een overzicht van onze projecten. Heb jij interesse in een bepaald project en wil je graag aansluiten? Dat kan! Je kan de contactgegevens bij elk project terugvinden. Heb jij een wervend idee over het onderwijs en wil je hier mee aan de slag? Contacteer Davy.

Ik neem deel aan een activiteit
Corona of niet, wij zorgen altijd voor leuke activiteiten. Voorlopig zullen alle activiteiten online doorgaan. Van zodra het kan, komen we terug fysiek samen. Hou onze agenda op de website in het oog, onze facebookpagina en instagram

Wil je op de hoogte blijven van wat we doen? 

Laat hier je e-mail of andere gegevens achter!