Ontdek wat jij kan doen bij de Vlaamse Scholierenkoepel

Bij de Vlaamse Scholierenkoepel gebeurt alles voor en door scholieren. Je kan de organisatie zelf in handen nemen. Waar vind jij dat VSK werk van moet maken? Welke onderwijsthema’s moeten we volgens jou dringend bespreken? Welke zotte acties heb jij in je hoofd om de rechten van leerlingen te verbeteren?

Hier vind je de kalender met al onze evenementen.


We gaan drie keer op weekend en daar kan je helemaal gratis mee naartoe. We denken ook veel na over de toekomst van het onderwijs. Op onze actiedagen kan je met je leerlingenraad een actieplan ontwikkelen.

Elke eerste woensdagnamiddag van de maand kan je gewoon binnenspringen in de Nijverheidsstraat 10 in Brussel, op een kwartier wandelen van station Brussel-Centraal. We organiseren dan Kaap-Het-Kantoor, met heel veel aandacht voor gezelligheid én interessante thema’s. Jij brengt je enthousiasme, wij voorzien koeken en drinken.

Zin om de stem van scholieren zijn?

Ga in debat met de bazen van alle scholen, met ouders, leerkrachten en politiek. Word VSK-voorzitter en zo dé stem van de scholieren in het Vlaamse onderwijs. Schrijf een opiniestuk of maak een vlammende vlog met hulp van onze coaches.

Heb je een plan om het onderwijs helemaal te veranderen?

Als lid van onze raad van bestuur beslis jij mee wat de prioriteiten zijn voor de Vlaamse Scholierenkoepel. Ga mee discussiëren met de bazen van het katholiek onderwijs of GO! over wat anders kan en moet.

Wil je veilig leren discussiëren?

Kom naar een "Kaap het Kantoor" op een eerste woensdag van de maand waar je kan discussiëren over een thema dat jij boeiend vindt. Kijk samen met je vrienden een film op VSK-weekend, want het hoeft niet altijd over onderwijs te gaan. Neem je tijd om je mening voor te bereiden voor een discussie met andere leerlingen.

Ga jij met ons pesten uit de school helpen?

Dan kan je zeker bij VSK het verschil maken! Je kan een werkgroep starten met andere scholieren. Of ambassadeur worden van de Conflixers en ga mee naar scholen om te tonen hoe het anders kan. Of ga mee op VSK-weekend om een actiegroep op te starten (en veel nieuwe vrienden te maken.

Klaar om een stukje van de wereld te zien?

Ontdek welke coole dingen scholen en scholieren in andere landen doen. Steek een spel in elkaar op VSK-weekend. Wees de DJ tijdens onze actiedagen.

Op je best met een camera, smartphone, potlood of Adobe?

Kaap een week onze Instagram en toon het dagelijkse leven van de scholier. Maak een reportage van één van onze actiedagen. Film onze nieuwe voorzitter voor een Tik Tok-hit.