We hebben een nieuwe voorzitter!

29 sep 2018

Naar jaarlijkse gewoonte hield de Vlaamse Scholierenkoepel eind september een verkiezing voor een nieuw bestuur. De organisatie vertegenwoordigt niet enkel alle leerlingen uit het Vlaamse secundair onderwijs, maar wordt ook volledig bestuurd door scholieren.

De talrijk opgekomen scholieren verkozen Joris Janssens. Hij zit in het 7 Naamloos Leerjaar in Sint Jozef Geel. Hiervoor zat hij op het Koninklijk Technisch Atheneum 2 in Diest.

Joris is 17 jaar en komt uit Diest. Hij is al jaren heel gepassioneerd door het engagement van scholieren. “VSK heeft al veel kunnen betekenen door voor meer leerlingenparticipatie te ijveren. Zo schreven we vorig jaar bijvoorbeeld mee aan de nieuwe eindtermen," aldus de nieuwe voorzitter. “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat wij een nog groter verschil kunnen maken en dat wil ik met veel passie leiden!”

Net als elk jaar heeft ook deze voorzitter een prioriteit voorgesteld aan de stemmers. “Ga als school niet enkel de competenties van leerlingen stimuleren, maar laat hun talenten ontdekken en laat ook scholieren hun talenten ontdekken en laat ze die ook gebruiken tijdens hun schoolloopbaan!”

Het eerste grote project voor Janssens is het Scholierencongres. Op maandag 15 oktober komen een 100-tal leerlingen samen om aan de slag te gaan met de bevindingen van een bevraging vorig schooljaar. Die bevraging werd ingevuld door meer dan 4.000 leerlingen en moet uitmonden in een memorandum dat wordt voorgelegd aan de volgende minister van Onderwijs.

De rest van het bestuur bestaat uit Lander Huyck (ondervoorzitter), Claudia Tiefel, Johan Xhonneux, Stéphanie Jolie en Wouter De Leeuw.