Maak werk van een sterk welbevindenbeleid

12 mei 2022

Dat jullie op deze pagina terechtkomen, vinden we bij VSK fantastisch. Dat betekent dat jullie inspraak belangrijk vinden. En dat jullie weten dat dit bijdraagt tot een beter welbevinden op jullie middelbare school. Maar hoe zit het met het welbevindenbeleid bij jullie? 

Stuur je welbevindenbeleid in

Weten leerkrachten bij jullie op school waar dit document staat? Weten leerlingen wat hierin staat? Staat het überhaupt wel op papier? Tijd om dit eens na te gaan en het welbevindenbeleid grondig onder de loep te nemen. 

Ons doel is om zoveel mogelijk secundaire scholen te motiveren om werk te maken van hun welbevindenbeleid. Daarom roepen we op om tegen 10 juli 2022 je welbevindenbeleid door te sturen. Ook flarden, halve projectplannen en puzzelstukjes zijn welkom. Enkele voorbeelden: een visietekst rond welbevinden op school, actieplannen rond welzijn of misschien staat er in het schoolreglement wel waar leerlingen terecht kunnen als ze het moeilijk hebben.

Geen idee hoe je hier aan begint? Mail je (zorg)coördinator!

En waarom zouden we dat doen?

  • Een team van experten en scholieren onderzoekt waar er nog kansen en mogelijkheden zijn in jullie welbevindenbeleid en geven deskundig advies, inclusief tips en tricks.
  • Elke secundaire school die hun welbevindenbeleid instuurt, krijgt het volledige lessenpakket Welbevindinges opgestuurd!
  • Je maakt kans om één van de workshops van onze partners te winnen om het welbevinden op jouw school aan te pakken.
  • Daarbovenop brengen we de best practices in beeld door middel van een schitterende reportage!

Enkel de eerste 60 middelbare scholen krijgen advies en het lessenpakket cadeau en maken kans op prijzen. Wees er dus snel bij.

Nu? Maar we zijn nog volop aan het delibereren?

Uiteraard hebben we ook oog voor jullie welbevinden! Het zijn drukke tijden nu. Daarom vinden we het helemaal ok als je bij de eerste klik alleen nog maar de school- en persoonsgegevens invult*. Dit geeft je de tijd om de informatie over jullie welbevindenbeleid nog te verzamelen en het formulier erna (opnieuw) in te vullen.

* Door deze gegevens achter te laten, zorg je ervoor dat we kunnen weten of je bij de eerste 60 scholen bent die het spel Welbevindinges én feedback op hun beleid krijgen 

Meer weten over welbevinden op school?

Lees onze inspiratietekst en kom te weten wat leerlingen graag meer zien rond welbevinden op school. We reiken ook handvatten aan om je beleid participatief onder de loep te nemen. 

Wij maakten ook ‘Welbevindinges’, een lespakket voor leerkrachten die met hun middelbare klas spelenderwijs en participatief willen stilstaan rond het welbevindenbeleid op school. 

Benieuwd naar hoe andere scholen het aanpakken? Neem eens een kijkje in Atheneum Boom:
 


Stuur je welbevindenbeleid in

 

Met dank aan de partners: