Leerlingenkaart vanaf nu voor iedereen beschikbaar (1 april...)

01 apr 2019

Omdat levenslang leren een belangrijk onderdeel van onderwijs is, wordt vanaf vandaag de leerlingenkaart ook aangeboden aan zij die niet (meer) naar school gaan.

Vorig jaar keurden minister van Onderwijs Hilde Crevits en minister van Werk Philippe Muyters de startnota Levenslang leren goed. (Lees meer op de website van minister Crevits.) Dat zette ons als Vlaamse Scholierenkoepel serieus aan het denken. Wij zijn immers bezig met het Vlaamse middelbaar onderwijs en hebben dan ook altijd de blik gericht op de typische scholier: zij die examens moeten afleggen om een diploma te halen.

Daarom hebben we besloten om vanaf vandaag de leerlingenkaart beschikbaar te maken voor iedereen, want als je levenslang moét leren, dan ben je ook levenslang leerling. De leerlingenkaart geeft tal van voordelen zoals goedkoper naar de film, de fitness of een museum gaan. En net omdat iedereen daar wat van opsteekt, moet dat voor iedereen goedkoper kunnen.

"Wij beseffen dat het leven voor iedereen duur is," aldus Johan, voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel. "Om die drempel een beetje te verlagen, sturen wij vanaf vandaag de leerlingenkaart op aan iedereen die er eentje aanvraagt."

Wil jij als eerste levenslange leerling jouw leerlingenkaart aanvragen, vul dan snel onderstaand formulier in en dan bezorgen wij 'm snel. Let op: je hebt een pasfoto nodig om 'm zelf te vervolledigen, anders kan je 'm niet gebruiken.

----

Dit was een Aprilvis. Onze excuses aan de 26 mensen die er toch intrapten.