Alex ontwierp de nieuwe leerlingenkaart

23 mei 2019

Naar jaarlijkse gewoonte lanceerden we met de Vlaamse Scholierenkoepel een ontwerpwedstrijd voor de leerlingenkaart van volgend schooljaar. Met de leerlingenkaart krijgen scholieren kortingen om meer dan 800 plaatsen in Vlaanderen en Brussel. De oproep leverde een recordaantal inzendingen op, waaruit een jury van scholieren een afgetekende winnaar koos. De winnaar is Alex Emanuel, zij zit in het zesde jaar Economie-Moderne Talen op het Sint-Vincentiuscollege in Buggenhout.

Ik wist eerst niet dat er een wedstrijd was. Mijn tweelingzus Britt vertelde me dat ze haar kans ging wagen en toen besloot ik om ook mee te doen,” vertelt ze ons. “Ik heb een tweetal nachten gebrainstormd over het ontwerp. Toen ik begon te tekenen wist ik meteen hoe hij zou uitdraaien.”

Hoe ze op het idee kwam? “Mijn inspiratie heb ik vooral gehaald uit verschillende doodles. Zelf had ik dit nog niet veel gedaan, dus dat was wel een leuke uitdaging.” Met haar ontwerp ging onze designer Emma Thyssen aan de slag.

Haar ontwerp zit volgend jaar in zo’n half miljoen broekzakken en dat vind ze best wel spannend. “Ik had nooit verwacht dat mijn ontwerp zou gekozen worden. Toen ik hoorde dat ik gewonnen had, kwamen er zoveel gevoelens aan te pas dat ik ze niet in woorden kan beschrijven. Ik kijk ernaar uit om de leerlingenkaart in het echt te zien. Ik gebruikte ‘m vooral om korting te krijgen in de bioscoop.

Volgend jaar wil Alex een studie in de grafische sector gaan volgen. “Deze wedstrijd winnen was voor mij een bevestiging dat ik zeker en vast volgend jaar de juiste studierichting zal volgen.”

Aan de leerlingen die twijfelen om volgend jaar deel te nemen geeft ze alvast nog één tip mee: “Hou vooral je eigen gekke ideeën en wees niet bang om mee te doen, je hebt helemaal niets te verliezen.”

Scholen kunnen gratis hun leerlingenkaarten voor schooljaar 2019-2020 bestellen via dit formulier.