Kinderrechtendag in het Vlaams Parlement

19
nov 2021
9:00

Neem samen met 60 andere jongeren het Vlaams Parlement over op 19 november! 

‘Waarom worden sommige groepen uitgesloten?’

‘Ik wil mee kunnen beslissen over wat er van ons verwacht wordt op school.’

‘Maak kruispunten veiliger voor fietsers en zorg voor bewaakte fietsenstallingen.’

‘School is zogezegd gratis maar er zijn nog altijd veel kosten die sommige mensen niet kunnen betalen zoals boeken en schooluitstappen.’

‘We moeten zo min mogelijk afval en CO2 produceren.’

‘Pesten verwoest levens!’

Denk jij hierover na? Wil jij je mening kwijt over klimaat, gelijke kansen, mobiliteit, onderwijs, jeugd, media of welzijn? Ga in gesprek met Vlaamse volksvertegenwoordigers én andere jongeren op de allereerste Kinderrechtendag. Op 19 november nemen jongeren voor een dag het parlement over.

Voor wie?:

Het Vlaams parlement zoekt 60 jongeren met een eigen mening, ideeën en vooral veel goesting om het verschil te maken. Ervaring met politiek is niet nodig. Zij willen vooral jouw stem horen. Het Kinderrechtencommissariaat, het Kenniscentrum Kinderrechten, de Kinderrechtencoalitie, de Vlaamse Scholierenkoepel en de Vlaamse Jeugdraad, sloegen de handen in elkaar om deze dag mogelijk te maken.

Wat mag je verwachten?: 

Het wordt 19 november sowieso een fijne en interessante dag, waarbij we inspraak, inhoud, ontmoeting en plezier aan elkaar koppelen. Laat van je horen!

We geven jou de kans om je zowel inhoudelijk als persoonlijk voor te bereiden op de Kinderrechtendag:

  • We organiseren tussen 20 en 28 oktober van 19 tot 21u verschillende online ontmoetingsmomenten met andere jongeren en experten.  Zo word je helemaal ingewijd in jouw favoriete thema.
  • Je krijgt een leeslijst met interessante links en leestips voor als je nóg meer wil weten.
  • In de herfstvakantie voorziet de Vlaamse Jeugdraad bovendien een boeiende workshop in Brussel, waarbij je samen met andere jongeren wordt klaargestoomd om in gesprek te gaan met politiekers.  Zo ben je voorbereid en op je gemak als op 19 november de deuren van het Vlaams Parlement voor jou openzwaaien.

Praktisch: 

Schrijf je hier in

 

Heb je vragen of wil je nog iets kwijt? Stuur gerust een mail naar lien.magerman@kinderrechtencoalitie.be of sarah.meys@vlaamsparlement.be