Kaap-het-kantoor: februari-editie

06
feb 2019
14:00 - 17:00

Kaap het watte?

Elke maand stellen wij ons kantoor vollédig ter beschikking aan de scholieren. Een hele woensdagnamiddag lang kan je hier komen hangen, chillen, discussiëren, brainstormen, samenwerken, studeren en/of koeken eten.

Inschrijven is niet nodig, je mag gewoon langskomen. Je mag ook later toekomen, vroeger vertrekken of wat je ook maar wil. Breng ook gerust een vriend of vriendin mee.

Vind je de weg niet makkelijk in Brussel? Geen nood, er wordt altijd afgesproken met een groepje in het station Brussel-Centraal waarmee je dan samen naar hier wandelt. Gezellig én makkelijk.

Hier vind je het Facebook-evenement.

Programma februari-editie:

Op deze koude woensdagnamiddag kruipen we dicht tegen elkaar aan. Verwarm je met een van deze activiteiten:

14u: We verwarmen ons met een kort maar krachtig kennismakingsspel

14u15 - 15u15: Geef feedback op een participatiepakket rond inspraak in de klas aan onderzoeker Koen Defour.

15u15 - 16u: Feedback krijgen is een cadeautje. In deze Valentijnseditie doen we dit dus twee keer. Hier op de diversiteitsbarometer voor onderwijs.

16u - 17u: Brainstorm mee over de lancering van het memorandum. - Op 24 april kan iedereen ontdekken wat wij (scholieren) vragen aan de nieuwe minister van onderwijs. Hoe zorgen we ervoor dat alle beleidsmakers dit te horen krijgen? Denk mee na over de aanpak van de lancering en verzin een goeie naam.

Doorlopend

  • Schrijf een originele liefdesbrief aan een VSK'er.
  • Overtuig de jury van je werkgroep! - Diende jij een projectplan in voor je werkgroep? Dan word je vandaag uitgenodigd voor een babbeltje met onze jury. Op basis hiervan wordt beslist welke ondersteuning jouw werkgroep krijgt.
  • Praat iemand van de VLOR (Vlaamse Onderwijsraad). Zij komen langs om VSK beter te leren kennen, wat ook jij als VSK'er zeker kan vertellen. Benieuwd waar zij zoal mee bezig zijn? Stel gerust een aantal vragen terug.