Bijscholing voor ervaren begeleiders van de leerlingenraad

11
mrt 2021
9:00 - 12:00

Twee dagen per jaar zetten we onze kantoordeuren wagenwijd open voor begeleiders van leerlingenraden, want ook jullie verdienen ondersteuning! Dit keer gaan we digitaal! :-) Op 11 maart is er een opleiding voor gevorderden. 

Inhoud:

De bijscholing bestaat uit twee delen: een workshop én een individuele coaching.

 • Tijdens de workshop staan twee thema's centraal:
  1) Leerlingenparticipatie op schoolniveau: Wat is leerlingenparticipatie en wat is de rol van je leerlingenraad daarin? Hoe zijn andere leerlingen, directieleden en leerkrachten daarbij betrokken? Wat kan je doen om hen meer te betrekken of om hen te overtuigen van de meerwaarde van een leerlingenraad?
  2) De leerlingenraad als groep: Hoe kan je een groep het best mogelijk begeleiden? Hoe kan je met jongeren tot resultaat komen zonder het over te nemen? Hoe ver gaat je rol als begeleider? Hoe houd je de groep (en jezelf) gemotiveerd?
  Bij elk onderwerp werken we met een combinatie van theoretische modellen en good practices op andere scholen, steeds met een toepassing op je eigen concrete situatie. We gebruiken ook methodieken die je zo kan overnemen om bij je eigen leerlingenraad te gebruiken. En we staan uiteraard ook stil bij de 'en-hoe-doe-je-dat-in-coronatijden'-uitdaging!
 • Tijdens  de online coaching vinden we samen oplossingen voor jouw concrete vragen. 

Deel zeker ook wat je wil leren bij je inschrijving. 

Praktisch:

 • 11 maart (9u - 12.15u)
 • Individuele coaching in te plannen naar keuze (mag de dag zelf of in de daaropvolgende dagen)
 • 49 euro per begeleider 
 • voor begeleiders met minimum 2 jaar ervaring (max. 2 per school)
 • Je krijgt de factuur een paar weken voor de bijscholing toegestuurd via e-mail. Hou rekening met onze annulatievoorwaarden.