3 manieren om centen voor je leerlingenraad binnen te halen

Hebben jullie altijd goede ideeën, maar jammer genoeg geen centen om die ideeën in werkelijkheid om te zetten. VSK snuffelde door het internet en vond voor jullie leerlingenraad of school drie concrete subsidiepotjes. 

1. Experimenteren voor het leren van de toekomst 

Vind je dat het onderwijs wel wat vernieuwing kan gebruiken? Heb je een verfrissend idee voor jouw school? En wil je niet op de minister wachten tot zij het onderwijs wat moderner maakt? Vlieg er dan gewoon zelf in en word daarvoor misschien zelfs financiëel ondersteund door de Koning Boudewijnstichting en www.veranderwijs.nu. 

Financiële steun 

2. Een extra centje van CERA

Kan je leerlingenraad een financiële ruggensteun gebruiken? Of wil je met je leerlingenraad een project op poten zetten? Check zeker dit project. Want CERA voorziet een klein bedragje voor lokale initiatieven in het onderwijs, waar jullie leerlingenraad zeker onder valt.

Meer info hier 

3. Een project indienen bij Kleur Bekennen? 

Je kan, bij het begin van elke schooljaar, een project indienen bij Kleur Bekennen. Scholen of leerlingenraden die een project indienen, maken kans op gratis begeleiding. Daarbij hoort ook een financiële bijdrage om het project te helpen realiseren. Ketsjinggggg! 

Alle info op de website van Kleur Bekennen 

Hulp nodig?

Vind je het allemaal wat té moeilijk en heb je hulp nodig? De Vlaamse Scholierenkoepel is er voor jou. Stuur een mailtje via info@scholierenkoepel.be en we helpen jou verder.

Lees ook: Leerlingenraad zoekt geld